nederlands
 english

exclusief te koop bij ycca:

zeefdruk 'Amsterdam Dam' van Lu Xinjian


piezoprint 'View on the World Map' van Annesas Appel


(NB: Afbeeldingen zijn slechts een kleine uitsnede van de kunstwerken)
Zie verder op deze pagina.

winkel

De ycca-webwinkel verkoopt publicaties die door ycca zijn uitgegeven of die projecten of aandachtsgebieden van ycca als onderwerp hebben.
Ook biedt de webwinkel ruimte voor artikelen van hoge kwaliteit, zoals prints, zeefdrukken, sculpturen, sieraden, modeaccessoires, sier- en gebruiksvoorwerpen enzovoort.
Wij nodigen beeldend kunstenaars, productontwerpers, modeontwerpers met ideeën, plannen of concrete producten uit contact met ons op te nemen via info@yccart.eu.
De opbrengsten worden geinvesteerd in projecten en publicaties van de stichting ycca.

Betaling kan via iDeal, creditcard of PayPal.
Na ontvangst van de betaling worden de artikelen binnen 1 week naar u verzonden. Kosteloos ruilen is alleen mogelijk indien het artikel beschadigd is bezorgd.


exclusief te koop bij ycca:

‘Amsterdam Dam’, zeefdruk van Lu Xinjian

Ter gelegenheid van de nulnu expositie in Nieuw Dakota schilderde Lu Xinjian op ons verzoek ‘Amsterdam Dam’ een groot werk in zwart-wit met daarop in zijn karakteristieke beeldtaal van lijnen en lijntjes, het stadsdeel rond de Dam met het Damrak, het koninklijk paleis, de Waag en de wallen met daar omheen de vele grachten, straten en gangen. Maar evengoed toont het schilderij een abstract beeld dat ritmisch wordt gevuld met de vele rechte en kromme streepjes. In dit beeld verschijnt de stad ons als een totaal van deeltjes die met elkaar vergroeid zijn, het DNA van de stad. 
Lu Xinjian, 'Amsterdam', zeefdruk, 2015.

Op basis van dit grote schilderij (180 x 280 cm) maakte de kunstenaar, eveneens op ons verzoek, een zeefdruk. Deze bijzondere prent werd in een oplage van 45 stuks in Shanghai gedrukt op 300 gr. ARCHES  BFK Rives, een historisch papiersoort voor diepdruk en fotografie.
Elke zeefdruk (80 x 120 cm) is door Lu genummerd en gesigneerd.
Download foto van de zeefdruk hier in hoge resolutie.
Meer informatie over de kunstenaar: Lu Xinjian en op deze site: tentoonstellingen.

De prijs van een zeefdruk is € 750 incl. 6% btw.
De eerste 10 exemplaren worden verkocht voor een gereduceerde prijs van € 500,- incl. 6% btw.
ycca-vrienden die tenminste € 50,- hebben gedoneerd krijgen bovendien nog 10% korting.
Prijzen zijn exclusief verzendkosten.
Uitgegeven door ycca, mei 2015.

Bent u geinteresseerd in de aankoop van een zeefdruk? Neem dan contact met ons op via info@yccart.eu.


exclusief te koop bij ycca:

piezoprints 'View on the World Map' van Annesas Appel

Annesas Appel zal op de nulnu expositie in Nieuw Dakota een aantal tapijten exposeren die deel uitmaken van haar werk View on the World Map.
In deze serie gaat het haar over het herinterpreteren en op verschillende manieren weergeven van de gegevens van de wereldkaart.
Naar aanleiding van dat werk ontstonden 12 verschillende piezoprints, elk in een oplage van 5. De afmetingen zijn 57 x 107 cm. Annesas Appel, 'View on the World Map' 05 | Grid-Prints, 2014.

Van deze prachtige prints kunnen wij er per print 3 aanbieden ter gelegenheid van deze expostitie. Alle 12 piezoprints zijnt hier te zien.
Meer informatie over de kunstenaar: www.johandeumens.com en op deze site: tentoonstellingen.

De speciale prijs van de prints is € 400 incl. 6% btw.
ycca-vrienden die tenminste € 50,- hebben gedoneerd krijgen bovendien nog 10% korting.
Prijzen zijn exclusief verzendkosten.
Uitgegeven door ycca, mei 2015.

Bent u geinteresseerd in de aankoop van een piezoprint? Neem dan contact met ons op via info@yccart.eu.


Catalogus 'nulnu'
Begin oktober is verschenen de catalogus 'nulnu' van de tentoonstelling die ycca en Nieuw Dakota van 11 tot 8 oktober organiseren. In 'Nulnu, de permanente betekenis van Nul en ZERO' beschrijft Petri Leijdekkers de achtergronden en het doel van de tentoonstelling. De catalogus bevat verder artikelen over de vier deelnemende kunstenaars van de hand van Anneke Oele, Vibeke Mascini, Fred Wagemans en Petri Leijdekkers, alsmede afbeeldingen van alle tentoongestelde werken. De vormgeving is van de hand van Martien Yland en het drukwerk is verzorgd door Pantheon Drukkers in Velsen-Noord.Bekijk een kleine selectie uit de inhoud. Klik op beeldvenster voor full screen, of bekijk via deze link.

104 pagina's, full color, genaaid gebonden.
Tweetalig, Nederlands en Engels.
Prijs € 12,50 (exclusief verzendkosten)
ISBN 978-90-824292-0-6

 yccahier1
met reprints van
nul = 0 ‘tijdschrift voor de nieuwe konseptie in de beeldende kunst/
revue pour la nouvelle conception artistique/zeitschrift für die neue künstlerische konzeption’


Fraai uitgevoerde map (22,5 x 30,5 mm) bevattend:

  1. katern (30 pagina's) met essays van van de kunsthistorici/kunstpublicisten Petri Leijdekkers, Antoon Melissen en Johan Pas, met een inleiding van Tijs Visser, directeur van de ZERO foundation in Düsseldorf;

  2. katern (17 pagina's): de reprint van nul=0, serie 1, no. 1 (november 1961), cover en binnenwerk overeenkomstig de originele uitgave;

  3. katern (22 pagina's): de reprint van nul=0, serie 1, no. 2 (april 1963), cover en binnenwerk overeenkomstig de originele uitgave.

Prijs: € 27 exclusief verzendkosten
Uitgegeven door ycca, september 2014
De reprints zijn tot stand gekomen in samenwerking met de ZERO foundation te Düsseldorf en het archief herman de vries en Henk Peeters.

Bestellen

Prijs: € 27
Verzendkosten (voor max. twee stuks) € 4 (binnen Nederland), € 10 (Europa) € 18 (buiten Europa)

U kunt betalen via iDeal, credit card of PayPal (uitsluitend 1 exemplaar tegelijk) en uw bezorgadres naar ons mailen info@yccart.eu.

Voor bestellen van meer dan 1 exemplaar, neem eerst contact met ons op via info@yccart.eu.

Gebruik onderstaande betaalknop uitsluitend voor bestellingen met verzending binnen Nederland, via iDeal, credit card of PayPal.

Voor verzendingen buiten Nederland, zie verderop onder 'Order'.

U kunt ook het verschuldigde bedrag overmaken op NL42RABO0396334121 t.n.v. stichting ycca
en ons het bezorgadres toesturen via een mail: info@yccart.eu


Bekijk hier een selectie van het katern met de essays. Voor full screen weergave, klik op issuu venster boven, of klik hier.


Bekijk hier een selectie van de reprints van nul=0, serie 1, no. 1 (november 1961) en no. 2 (april 1963). Voor full screen weergave, klik op issuu venster boven, of klik hier (no.1) of hier (no.2).De essays:
Petri Leijdekkers

'Count down to ZERO and Beyond'
Antoon Melissen
'Defying isms in Art
nul = 0 and the New Artistic Conception'
Johan Pas
'Cradles of Art
Artist’s Magazines of the European Neo-Avant-garde 1958-1965'

Bekijk hier een selectie van het katern met de essays. Voor full screen weergave, klik op beeldvenster.

nul = 0 ‘tijdschrift voor de nieuwe konseptie in de beeldende kunst/revue pour la nouvelle conception artistique/zeitschrift für die neue künstlerische konzeption’ werd uitgegeven door Henk Peeters en herman de vries.

Het eerste nummer (serie 1/no. 1) verscheen in november 1961 onder redactie van Henk Peeters, Armando en herman de vries. In april 1963 verscheen het tweede nummer (serie 1/no. 2), met Henk Peeters en herman de vries als redacteuren. In de tijdschriften staan bijdragen van de redacteuren en van onder meer Otto Piene, Günther Uecker, Heinz Mack, Art Ruitenbeek, Bernard Aubertin, Getulio Alviani, Jan Schoonhoven en Hans Sleutelaar. Een groot aantal illustraties in zwart/wit geeft een overzicht van werken van de internationale Nul/Zero-beweging.
In 1963 en1964 verschenen de nummers 3 en 4 van revue nul = 0 onder redactie van herman de vries. Deze nummers zullen eind dit jaar ook als reprint worden gepubliceerd.

De belangstelling voor Nul/Zero als grootste en meest internationale kunstbeweging na de Tweede Wereldoorlog is de laatste jaren sterk toegenomen. Dit blijkt uit tentoonstellingen in het New Yorkse Guggenheim Museum (10 oktober 2014 tot 7 januari 2015), de Martin Gropius Bau in Berlijn (vanaf 21 maart tot 6 augustus 2015) en het Stedelijk Museum in Amsterdam (4 juni tot 1 november 2015). Ook de uitverkiezing van herman de vries om Nederland op de Biënnale van Venetië in 2015 te vertegenwoordigen en de net geopende tentoonstelling van zijn werk in het Stedelijk Museum Schiedam zorgen voor brede aandacht voor ‘nul-kunst’, niet alleen als historisch fenomeen, maar juist als inspiratiebron voor nu.


herman de vries met eerste exemplaar yccahier1, in gesprek met Joyce Roodnat (NRC Handelsblad) tijdens de opening van de tentoonstelling 'herman de vries.all' in het Stedelijk Museum Schiedam, zaterdag 20 september 2014.

yccahier1 limited special edition

fraai uitgevoerde map (22,5 x 30,5 mm) bevattend:

  1. katern (30 pagina's) met essays van Petri Leijdekkers, Antoon Melissen en Johan Pas, met een inleiding van Tijs Visser, directeur van de ZERO foundation in Düsseldorf;

  2. katern (17 pagina's): de reprint van nul=0, serie 1, no. 1 (november 1961), cover en binnenwerk overeenkomstig de originele uitgave;

  3. katern (22 pagina's): de reprint van nul=0, serie 1, no. 2 (april 1963), cover en binnenwerk overeenkomstig de originele uitgave;

  4. uniek kunstwerk/prent van herman de vries;

  5. ongesigneerd werk van Henk Peeters

Prijs: € 540 exclusief verzendkosten
Oplage: 54 genummerde exemplaren
Uitgegeven door ycca, september 2014
De reprints zijn tot stand gekomen in samenwerking met de ZERO foundation te Düsseldorf en het archief herman de vries en Henk Peeters.

Bestellen
Stuur ons een mail info@yccart.eu en wij nemen contact met u op over wijze van bezorgen en betalen.

Inhoud en achtergrond
Overeenkomstig gewone editie met bovendien een uniek kunstwerk van herman de vries en een ongesigneerd werk van Henk Peeters en inclusief de eind dit jaar te verschijnen reprints van de nummers 3 en 4 van revue nul = 0.

Voor de uitgave van deze reprints heeft herman de vries een uniek kunstwerk gemaakt in een beperkte oplage van 54 stuks. De bijzondere genummerde editie van yccahier1 bevat – naast de reprints en de essays – dit kunstwerk, alsmede een (ongesigneerd) werk van de vorig jaar overleden nul-kunstenaar Henk Peeters. De verkoopprijs van deze complete genummerde editie is inclusief het werk van herman de vries en Henk Peeters en inclusief de in 2015 te verschijnen reprints van de nummers 3 en 4 van revue nul = 0.

De opbrengsten van deze publicaties worden geïnvesteerd in toekomstige publicaties of projecten van ycca in relatie tot (het werk van) herman de vries en Henk Peeters.


nul=0
De nederlandse nul-groep in een internationale context

Colin Huizing, Antoon Melissen, Diana Stiger, Pietje Tegenbosch, Tijs Visser, Caroline de Westenholz, Renate Wiehager, Atsuo Yamamoto, Midori Yamamura
Uitgeverij Nai publishers september 2011 i.s.m Stedelijk Museum Schiedam
Paperback, 20,5 x 27 cm, 192 pagina's
Geïllustreerd (kleur)en z/w)
Nederlandse editie, ISBN 978-90-5662-837-6
Engelse editie, ISBN 978-90-5662-838-3

Bestellen
Prijs: € 27,50
Verzendkosten € 4

U kunt betalen via iDeal of PayPal en uw bezorgadres naar ons mailen info@yccart.eu.

U kunt ook het verschuldigde bedrag overmaken op NL42RABO0396334121 t.n.v. stichting ycca
en ons het bezorgadres toesturen via een mail: info@yccart.eu


Echt Peeters

Marga van Mechelen en Janneke Jobse
Uitgeverij De Kunst 2011
Luxe paperback, 24 x 28 cm, 192 pagina’s
ca. 150 illustraties
Nederlands
ISBN 978 94 91196 06 5

Bestellen
Prijs: € 39,95
Verzendkosten € 6

U kunt betalen via iDeal of PayPal en uw bezorgadres naar ons mailen info@yccart.eu.

U kunt ook het verschuldigde bedrag overmaken op NL42RABO0396334121 t.n.v. stichting ycca
en ons het bezorgadres toesturen via een mail: info@yccart.eu

Inhoud en achtergond

De laatste jaren is er een groeiende belangstelling voor de internationale Zerobeweging. In alle publicaties over Zero is aandacht voor de grote betekenis die Henk Peeters (1925-2013) gehad heeft voor deze internationale beweging, zowel voor zijn rol als kunstenaar, maar ook als organisator en curator van een aantal belangrijke Zerotentoonstellingen. Er bestaat echter geen monografie over zijn gehele oeuvre of een publicatie die uitgebreid ingaat op de plaats die hij in de jaren zestig in het culturele leven in Nederland heeft gespeeld of zijn positie binnen de Zerobeweging. Echt Peeters  gaat daar verandering in brengen. 

Het boek beschrijft het gehele oeuvre van Peeters begeleid door ruim 100 afbeeldingen van zijn werken.  Niet alleen wordt hiermee voor het eerst gedetailleerd aandacht besteed aan het werk dat Peeters maakte voorafgaand aan de oprichting van de Informele Groep en aan zijn inbreng in het cultuurpolitieke debat van die tijd, ook het beeld van zijn latere oeuvre, zijn controversiële omgang met het kunstobject en zijn andere activiteiten in en buiten de kunst zal in deze publicatie aanzienlijk worden uitgebreid en bijgesteld.
 

naar boven